Bloemkoolsteaks met een pittige chimichurri saus. | Kerst hoofdgerecht
Een heerlijk 1 op 1 dieet recept van Cambridge Weight Plan vanaf Stap 1
Gezond genieten van je kerstdiner met onze heerlijke, koolhydraatarme recepten! We hebben hier een hoofdgerecht klaar staan: Bloemkoolsteaks met een pittige chimichurri saus
Zo maak je het klaar
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd van de bloemkool twee plakken van ongeveer 2,5 centimeter dik, vanuit het midden van de bloemkool. Bewaar de rest voor een andere keer. Meng de olijfolie met de gemalen komijn en smeer de plakken bloemkool hiermee in. Verwarm een eetlepel olijfolie in een oven- bestendige koekenpan op middelhoog vuur. Bak hierin de bloemkoolsteaks in ongeveer 3 minuten goudbruin. Draai de bloemkoolsteaks om en zet de pan in de oven. Rooster de bloemkool 15 tot 20 minuten. Meng voor de saus de rest van de ingrediënten in een kom en verdeel deze over de bloemkoolsteaks.
Dit heb je nodig voor 2 personen
- 1 bloemkool
- 1 tl gemalen komijn (djinten)
- 2 el olijfolie
- 1/2 tl chilivlokken
- verse koriander, fijngehakt (optioneel) v
- erse bladpeterselie, fijngehakt
- 2 el rode wijnazijn
- 1 teentje knoflook, geperst