Geroosterde tomaten
Een heerlijk 1 op 1 dieet recept van Cambridge Weight plan vanaf stap 1
Zo maak je het klaar voor 1 personen
Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg de gehalveerde tomaten in een grote ovenschaal met de binnenkant naar boven. Steek in elke tomaat een klein stukje knoflook en strooi er 3/4 van de tijmblaadjes over. Besprenkel de tomaten met een eetlepel olijfolie en kruid naar smaak met peper . Zet 35 minuten in de voorverwarmde oven tot de tomaten zacht en sappig zijn. Laat nadien afkoelen tot kamertemperatuur. Schik de tomaten op een bord en overgiet met de saus uit de ovenschotel.
De rest van de olijfolie en balsamicoazijn en een vleugje mosterd roeren tot een Dressing. Roer goed om en schenk over de de tomaten. Garneer met de rest van de tijmblaadjes en serveer.
Dit heb je nodig
- 650 g tomaten, gehalveerd
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 el mosterd
- 2 el balsamicoazijn
- 1 el olijfolie
- 2 takjes tijm, afgeritst
- peper
Meer inspiratie nodig? We hebben nog een hoop andere recepten voor je!