1op1 dieet recept Gevulde Champignons met Kaas en Vegetarische Roerbakstukjes

Gevulde Champignons met Kaas en Vegetarische Roerbakstukjes

Klein maar krachtig: Gevulde champignons met kaas (vegetarisch)

Geniet van deze heerlijke gevulde champignons met vegetarische roerbakstukjes, geurige knoflook en gesmolten geraspte kaas. Een eenvoudig gerecht vol smaak, dat gegarandeerd indruk maakt op je bord én je smaakpapillen!

Ingrediënten (voor 1 persoon):

  • 125 gram kastanjechampignons
  • 100 gram vegetarische roerbakstukjes
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Zwarte peper naar smaak
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels verse peterselie, fijngehakt
  • Geraspte kaas naar smaak (optioneel)

Bereidingswijze:

Maak de champignons schoon en snijd ze in kwarten. Verwarm de olijfolie in een pan en laat goed heet worden. Als de champignons in de pan gaan, moeten ze meteen gaan sissen. Bak de champignons ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur tot ze goudbruin zijn.
Voeg vervolgens de knoflook en vegetarische roerbakstukjes toe en bak nog 2-3 minuten mee. Breng het geheel op smaak met zwarte peper en paprikapoeder. Haal de pan van het vuur en strooi de verse peterselie erover. Garneer eventueel met geraspte kaas en laat even smelten voor extra smaak en romigheid.

Voedingswaarden per portie:

  • Groenten: 125 gram bereid (½ portie)
  • Eiwitten: 1 portie

Dit makkelijke en gezonde recept staat snel op tafel en past perfect binnen een vegetarische levensstijl.

Tip:

  • Serveer deze gevulde champignons met een frisse salade of volkorenbrood voor een volwaardige maaltijd.

Geniet ervan!

Reactie plaatsen

Zoek hier je recept van het 1 op 1 Dieet

We hebben meer dan 300 recepten
Het jij een recept idee.... Mail ons dan

Voordelen van online begeleiden