Aubergine lasagne | Recept van het 1 op 1 Dieet
Een heerlijk 1 op 1 dieet recept vanaf stap 2
Vandaag steken we lasagne in een nieuw, gezond jasje! In ons nieuwe recept vervangen we de lasagnebladen voor aubergine. Wist je dat aubergine vol met goede voedingsstoffen zit? Gezonder dus en net zo lekker! 🍆
Ga jij dit gerecht proberen? Buon appetito! 😍
Dit recept bevat per persoon 1 portie groente, 1 portie eiwit, 1/3 portie zuivel
Nodig voor 2 personen
- 250 gr kipgehakt
- 1 grote aubergine
- 200 gr tomatenblokjes, uit blik
- 1 kleine ui, in stukjes gesneden
- 1 teentje knoflook, gehakt
- 200 gr tomatenblokjes, uit blik
- 1 el tomatenpuree
- 40 gr geraspte kaas
- 2 el olijfolie
- 2 tl Italiaanse kruiden
- Peper naar smaak
Zo maakt je het klaar
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergine in dunne plakken. Leg de aubergine plakken op een bakplaat en besprenkel met olijfolie en bestrooi met peper. Bak de aubergine plakken 20 minuten in de voorverwarmde oven en laat na het bakken afkoelen. Verhit een eetlepel olijfolie in een pan en bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn. Voeg het kipgehakt toe en bak tot het volledig gaar is. Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree en Italiaanse kruiden toe en laat het geheel sudderen. Beleg een ovenschaal met een laagje aubergine plakken. Voeg een deel van het gehaktmengsel toe en vervolgens weer een laagje aubergineplakken. Herhaal dit tot de ovenschaal vol is en eindig met een laag aubergine. Bestrooi de bovenste laag aubergine met geraspte kaas. Bak de lasagne in de voorverwarmde oven gedurende 25 tot 30 minuten of tot de kaas goudbruin is
Mmmm lekker genieten van je eten