Bruschetta tomatensalsa met tomatensalsa
Tijd voor tomaten! In ons nieuwe recept maken we er een heerlijke salsa van met basilicum en knoflook.
Zet jij deze frisse bruschetta vanavond ook op tafel? 🍞🍅🧄
➜ Geschikt vanaf Stap 4. Check hier het hele recept:
Dit recept bevat per persoon: 1/3 portie groente, bereid. 1 portie graanproducten
Zo maar je het klaar: Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd schuine plakken van het stokbrood. Pel de knoflook, hak 1 teentje fijn en laat de andere heel. Meng de olijfolie en de balsamicoazijn in een kommetje. Doe hier vervolgens de tomatenblokjes, het gehakte teentje knoflook en de basilicum bij. Schep alles door elkaar en breng het geheel op smaak met peper en kruidenzout. Dek het mengsel af met folie en zet het in de koelkast. Wrijf het stokbrood in met olijfolie en leg voor ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven. Haal na 10 minuten de broodjes uit de oven en wrijf ze in met het andere teentje knoflook. Beleg de bruschettas met de gemarineerde tomaatjes en genieten maar!
Dit heb je nodig
- 1 volkoren stokbrood
- olijfolie
- 150 gr (Cherry) tomaatjes, in blokjes
- 2 teentjes knoflook
- verse basilicum, gehakt
- 2 el balsamicoazijn
- zwarte peper
- kruidenzout