Gevulde portobello met ei en spinazie | 1 op 1 Dieet recept
Inspiratie nodig voor je lunch of avondeten? Met ons nieuwe recept hoef je niet verder te zoeken. Vandaag zet je namelijk heerlijke portobello’s gevuld met spinazie en ei op tafel! Een hele lekkere combinatie, als je het ons vraagt! 🥚🍃
Dit recept bevat per persoon vanaf Stap 1 Nodig voor 2 personen 1/2 portie groente 1 portie eiwit
Zo maak je het klaar Dit recept bevat per persoon vanaf Stap 1 Nodig voor 2 personen 1/2 portie groente 1 portie eiwit Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwijder de stelen uit de portobello’s en hol ze voorzichtig uit met een lepel, zodat de vulling er straks in kan. Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur en fruit de knoflook voor ongeveer een minuut. Voeg de spinazie toe aan de pan en roerbak tot het slinkt. Breng de spinazie op smaak met zout en peper. Vul elke portobello met een laagje spinazie en maak daar daarna een kuiltje in. Breek een ei boven elk kuiltje in de portobello. Plaats de gevulde portobello’s op een bakplaat en bak ze voor 15 tot 20 minuten of tot de eieren gestold zijn. Leg ze op een bord, strooi er nog wat verse kruiden over en serveer warm.
Nodig voor 2 personen
- 4 grote portobello champignons
- 4 eieren
- 250 gr spinazie, grof gehakt
- 2 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 el olijfolie
- Peper naar smaak
- Verse kruiden zoals basilicum of peterselie, gehakt (optioneel, voor garnering)
Geniet ervan!!!
Heb jij nu ook een lekker recept en wil je deze met ons delen? Dat kan mail dan dan even met info@goedblik.nl