Zalmbonbons met garnalen | Kerst voorgerecht
Een heerlijk 1 op 1 dieet recept van Cambridge Weight Plan vanaf Stap 1
Gezond genieten van je kerstdiner met onze heerlijke, koolhydraatarme recepten!
Dit recept bevat per persoon 1/3 portie eiwit
Zo maak je het klaar
Meng het limoensap met crème fraîche of Griekse yoghurt en de gehakte bieslook. Breng het geheel op smaak met wat peper en meng de Hollandse garnalen erdoor. Neem een koffiekopje en doe daar een stukje huishoudfolie in. Bekleed het met de gerookte zalm en leg daarop het garnalen mengsel. Vouw de zalm erover en gebruik de folie om er een mooie bonbon mee te vormen. Draai de folie stevig om de zalm en laat ze even opstijven in de koelkast. Zodra je aan tafel gaat, leg je de sla op de bordjes met de zalmbonbon erop. Als finishing touch doe je er nog wat limoenrasp en wat zwarte peper op. Heerlijk!
Dit heb je nodig voor 4 personen
- 200 gr gerookte zalm
- 100 gr Hollandse garnalen
- rucola of andere sla
- 1 el crème fraîche light of Griekse yoghurt
- 1 limoen, sap en rasp
- 2 el verse bieslook,
- gehakt
- zwarte peper, vers gemalen