Coquilles met broccolicrème, zeekraal en ham (vanaf Stap 2)
Ga je voor vlees, vis of ga je voor vegetarisch? Mixen kan natuurlijk ook! We hebben in ieder geval aan iedereen gedacht. We hebben hier een heerlijke voorgerecht van Coquilles met Broccolicreme Zeekraal en Ham
Dit recept bevat per persoon 1 /5 portie groente 1/4 portie zuivel ½ portie eiwit
Zo maak je het klaar
Doe ruim water in een pan en breng dit aan de kook.
Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en bak
de ham knapperig.
Verwijder de harde delen van de zeekraal en blancheer de zeekraal 50 tot 60 seconden in het kokende
water. Voeg de laatste 5 tot 10 seconden de taugé toe.
Schep de zeekraal en de taugé uit het hete water en
laat het goed uitlekken. Je kunt daarna hetzelfde
water gebruiken voor het gaarkoken van de broccoli.
Kook de broccoli gaar, haal het uit het water en
schep het om met citroensap, zuivelspread, wat olijfolie en peper. Pureer de broccoli met een staafmixer
tot een crème of prak het heel fijn met een vork.
Dep de coquilles goed droog, bestrijk ze met olijfolie
en gril ze in een grillpan in 1 tot 2 minuten gaar.
Keer halverwege om.
Leg de broccolicrème op een bord en verdeel de zeekraal en taugé erover. Daarna leg je de coquilles erop
en verkruimel je de knapperige ham eroverheen.
Dit heb je nodig voor 2 personen
- 20 gr. ham
- 30 gr. zeekraal
- 20 gr. taugé
- 50 gr. broccoli,
- bereid
- 25 gr. zuivelspread
- 1 tl citroensap
- 2 coquilles
- olijfolie
- peper