Varkenshaas met champignonsaus en bloemkoolrijst
Varkenshaas met champignonsaus is natuurlijk een hele mooi en lekkere combinatie. In dit gerecht maken we het extra lekker met bloemkool rijst. We vervangen de gewone ruist dus. Dat is een stuk gezonder en net zo lekker! Bloemkoolrijst koop je tegenwoordig gewoon kant-en-klaar in de supermarkt, maar je kunt het ook makkelijk zelf maken met een bloemkool en een rasp of keukenmachine. Wij zijn in ieder geval fan van dit gerecht! Ga jij het proberen?
Dit recept bevat per persoon: 1 maaltijd van -The 1:1 Diet 4/5 portie groente - (=200 gram bereid ) - 1 portie eiwit
Zo maak je het klaar voor 1 persoon
Braad de varkenshaas in een beetje olie in 6 minuten rosé. Haal de varkenshaas uit de pan en verpak het 5 minuten in aluminiumfolie. Zo blijft de binnenkant mooi rosé, terwijl je de rest van het gerecht maakt.
Vervolgens gebruik je dezelfde pan om de paddenstoelenmix te bakken. Van The 1:1 Diet champignonsoep maak je een saus door er 150 ml water aan toe te voegen. Voeg de knoflook, peper en bieslook aan de saus toe. Kook of wok de bloemkoolrijst. Schep eerst wat rijst op een bord. Leg vervolgens de varkenshaas ernaast. En schenk daarna wat van de champignonsaus eroverheen.
Dit heb je nodig voor 1 persoon
- 125 gr varkenshaas
- 100 gr paddenstoelenmix
- 130gr bloemkoolrijst 1
- The 1:1 Diet champignonsoep
- 1 teentje knoflook
- 2 takjes bieslook
- Olie en peper