Carpaccio met basilicum dressing en Parmezaanse kaas | Kerst voorgerecht
Een heerlijk 1 op 1 dieet recept van Cambridge Weight Plan vanaf Stap 3
Gezond genieten van je kerstdiner met onze heerlijke, koolhydraatarme recepten!
Dit recept bevat per persoon 1/2 portie eiwit
Zo maak je het klaar
Maak de dressing door de olijfolie te mengen met het citroensap, de basilicum en de peper. Het is handig om hier een staafmixer of keuken- machine voor te gebruiken. Heb je die niet? Dan kun je de basilicum héél fijn snijden en mengen met de olie en citroensap. Leg de carpaccio op de borden en besprenkel dit met de dressing. Strooi de pijnboompitten en Parmezaanse kaas over de carpaccio en leg er plukjes rucola of sla op.
Tip
Het is lekker om de rucola ook even te mengen met een klein drupje olijfolie.
Dit heb je nodig voor 2 personen
- 2 porties carpaccio
- 80 gram gemengde sla of rucola
- 2 el pijnboompitten (geroosterd, optioneel)
- 2 el olijfolie
- 1 el citroensap verse basilicum
- zwarte peper, vers gemalen
- Parmezaanse kaas,
- flakes