Aziatische salade met gerookte kip, mango & rode peper
Dit recept is voor 2 personen
Ingrediënten
Voor de salade
400 g haricots verts, 1 rijpe mango, 1 gerookte kipfilet (liefst biologische), 1 rode peper, 200 g jonge bladspinazie (jonge boerenkool is ook een optie), 100 g ongezouten cashewnoten, 1 limoen in partjes
Voor de dressing
2 tl miso, 2 el Japanse sojasaus, 2 el appelciderazijn, sap van 1 limoen, 1 teentje knoflook gehakt, ¼ rode peper, 1 el agavesiroop, 100 ml zonnebloemolie
Fris, zoet en een beetje spicy. De mango, rode peper en limoen gaan perfect samen met de gerookte kip en de groene groenten. Ook zonder kip is deze salade erg lekker. Je kunt altijd wat rijstnoedels of zwarte bonen toevoegen.
Bereiding
Breng een ruime pan met water aan de kook en voeg een snuf zout toe. Kook de haricots verts in 3 minuten beetgaar en spoel ze af met koud water.
Schil de mango en snijd hem in stukjes.
Snijd de gerookte kipfilet in dunne plakjes.
Verwijder de zaadjes van de rode peper en hak hem in kleine stukjes.
Meng de de haricots verts, bladspinazie, mango, rode peper en gerookte kipfilet in een
grote kom en maak de salade af met de dressing, cashewnoten en partjes limoen.
Kijk bij elk recept of het geschikt is voor 1 van de stappen uit het stappenplan van Cambridge Weight Plan.