Voor de bonensalade 1 potje kikkererwten (uitlekgewicht 240 g), 1 potje borlottibonen (uitlekgewicht 240 g), 1 potje adukibonen (uitlekgewicht 240 g), 200 g diepvries tuinbonen, 3 vleestomaten, 100 g waterkers, 1 bos basilicum gehakt, snufje zwarte peper
Voor de dressing ¼ komkommer in stukjes, sap van 1 citroen, rasp van 1 citroen, blaadjes van 3 takjes munt, 100 ml yoghurt naar keuze, snuf peper, 1 tl zout, 50 ml olijfolie
Deze goed vullende bonensalade kun je enkele dagen bewaren. Ook ideaal om vooruit te maken voor de lunch voor de volgende dag.
Bereiding Spoel de kikkererwten, borlottibonen en adukibonen goed af met koud water en laat ze uitlekken in een zeef. Kook de tuinbonen ongeveer 4 minuten in een ruime pan met kokend water en zout. Snijd de vleestomaten in stukjes van 1 ½ cm en hak de waterkers fijn. Meng de ingrediënten in een grote kom en maak de salade af met de dressing, het gehakte bascilicum en de peper. Deze salade is lekker met zuurdesembrood en extra vierge olijfolie om te dippen.
Kijk bij elk recept of het geschikt is voor 1 van de stappen uit het stappenplan van Cambridge Weight Plan.