Geroosterde groente met een balsamico dressing Stap 3 van het 1op1 Dieet
Gezond én lekker eten? Dat kan!
Heb je nog wat restjes in de groentelade liggen? Dan is dit een perfect recept voor jou. Je kiest namelijk gewoon de groente die jij lekker vindt. Aubergine, champignons, courgette, puntpaprika, rode ui of wortel bijvoorbeeld. In dit recept heerlijk met een balsamicodressing!
Dit recept bevat per persoon
250 gr. groente, bereid (= 1 portie) 1 portie zuivel
Zo maak je het klaar vanaf Stap 3
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de groente in stukken en snijd de knoflook fijn. Verspreid alles over de bakplaat, doe er een beetje olijfolie, peper en Provençaalse kruiden overheen en meng het goed door elkaar. Zet de bakplaat voor 45 minuten in de oven op 200 graden. Schep het geheel tussendoor even om. In de tussentijd maak je een dressing van 2 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels balsamicoazijn, peper en Provençaalse kruiden. Na 45 minuten haal je de bakplaat uit de oven. Schep wat groente op een bord en schenk de dressing eroverheen. Top het gerecht af met een beetje geraspte kaas. Yummy!
Tip: In plaats van de 30+ kaas kun je ook kiezen voor verkruimelde witte kaas of geitenkaas.
Dit heb je nodig:
- 500 gr. groente (minimaal, check de omrekentabel)
- 4 teentjes knoflook
- 60 gr. geraspte oude 30+ kaas
- 2 el balsamicoazijn
- 2 el olijfolie
- Versgemalen peper
- Provençaalse kruiden