Knapperige gegrilde kip met een yoghurt knoflooksaus | Hoofdgerecht voor Kerst
Een heerlijk 1 op 1 dieet recept van Cambridge Weight Plan vanaf Stap 3
Gezond genieten van je kerstdiner met onze heerlijke, koolhydraatarme recepten! We hebben hier een hoofdgerecht klaar staan: Knapperige gegrilde kip met een yoghurt knoflooksaus
Zo maak je het klaar
Doe de kip in een ziplock zakje en maak de kip platter door er met een pan op te slaan. Maak de marinade door de olijfolie, citroensap, knoflook en de kruiden te mengen. Doe de marinade bij de kip in het zakje en laat de kip minimaal een uur marineren in de koelkast. Maak de yoghurt-knoflooksaus door de ingrediënten te mengen. Haal de kip uit de marinade en gril de kip in een hete grillpan. Snijd de kip in plakjes en serveer de saus erbij.
Tip
Heerlijk in combinatie met gegrilde groente of knapperige ijsbergsla!
Dit heb je nodig voor 2 personen
- 250 gr kipfilet, gehalveerd in de lengte
- 2 el olijfolie sap van een citroen
- 3 teentjes knoflook, geperst
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl (gerookt) paprika- poeder
- ½ tl kurkuma
- ½ tl kerriepoeder
- ½ tl chilivlokken
- snufje kaneel peper verse bladpeterselie
- gehakt
Yoghurt-knoflooksaus: - 200 ml Griekse yoghurt
- 1 el citroensap
- 2 teentjes knoflook, geperst vers gemalen
- zwarte peper
- verse peterselie
- gehakt