Zalm Teriyaki met Rijst – Gezond, Eiwitrijk en Boordevol Smaak!

Zalm Teriyaki met Rijst – Gezond, Eiwitrijk en Boordevol Smaak!

Zin in een gezonde maaltijd met de heerlijke smaken van het Verre Oosten? Dan is deze Zalm Teriyaki met zilvervliesrijst precies wat je zoekt! Een perfecte combinatie van eiwitrijke zalm, knapperige groenten en een smaakvolle teriyakisaus. Niet alleen ontzettend lekker, maar ook voedzaam en makkelijk te bereiden.

Rijk aan omega-3 en eiwitten 🐟
250 gram groenten per portie 🥦🥕
Binnen 20 minuten op tafel

Of je nu op zoek bent naar een snelle, gezonde avondmaaltijd of een culinaire reis naar Japan wilt maken vanuit je eigen keuken – dit recept heeft het allemaal. Bekijk nu hoe je dit gerecht zelf maakt en geniet! 👇

Dit recept bevat:

  • 250 gr groente,
  • bereid (1 portie)
  • 1 portie eiwit
  • 2 porties aardappelen,
  • rijst, pasta

Dit heb je nodig voor 1 persoon:

  • 125 gr zalmfilet
  • 1 el teriyakisaus
  • 250 gr broccoli,
  • wortel en paprika,
  • in stukken gesneden
  • 2 bosuitjes, in dunne
  • plakjes gesneden
  • 38 gr zilvervliesrijst
  • 1 el olijfolie
  • 1 teen knoflook,
  • fijngehakt

Zo maak je het klaar:
Kook de zilvervliesrijst volgens de instructies op de verpakking. Zet opzij wanneer het gaar is. Verhit een eetlepel olie in een grote koekenpan of wok op middelhoog vuur.

Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak tot het geurig is. Voeg de groenten toe aan de pan en roerbak ze tot ze knapperig en toch gaar zijn.

Voeg indien nodig een beetje water toe om aanbakken te voorkomen. Snijd de zalmfilet in stukjes en bestrijk met de teriyakisaus. Schuif de groenten opzij in de pan en leg de zalmfilet in het midden van de pan, met de huid naar beneden. Bak de zalm 3 tot 4 minuten aan elke kant.

Voeg de bosuitjes toe aan de pan en roerbak ze kort mee tot ze net zacht worden. Verdeel de gekookte zilvervliesrijst over een bord. Leg de gebakken zalmfilet en de groenten erbovenop.

Reactie plaatsen

Zoek hier je recept van het 1 op 1 Dieet

We hebben meer dan 300 recepten
Het jij een recept idee.... Mail ons dan

Voordelen van online begeleiden