Afvallen in Alkmaar met het 1 op 1 Dieet – Start Vandaag nog met GoedBlik
De koolraap is rijk aan calcium, bètacaroteen, vitamine C en kalium. 100 gram koolraap bevat slechts 0,2 gram vet en 22 kilocalorieën.
Wat kan ik met Koolraap?
Koken: 15-20 minuten
Magnetron: 7-9 minuten
Smoren: ca. 25 minuten
Stomen: 20-25 minuten
Hieronder een aantal recepten wat je met koolraap kan doen.
Onze dank aan Debby, die deze heerlijke recepten met ons heeft gedeeld.
1. Koolraappuree
Benodigdheden voor 2 personen:
- ½ Koolraap
- 2 eetlepels Olijfolie of roomboter
- Snijd de koolraap in dikke schijven en schil deze. Snijd de schijven in stukken en kook ze in wat water in ongeveer 15 – 20 minuten gaar.
- Pureer de groente met een staafmixer.
- Voeg zoveel water toe als nodig is om een smeuïge puree te krijgen.
- Maak de puree op smaak af met olijfolie, roomboter of giet er wat jus overheen.
- Serveer deze puree in plaats van aardappels bij een groente zoals spruiten, broccoli, rode kool en een vleesgerecht.
- Je kunt de puree ook verwerken in een stamppot.
2. Koolraapsoufflé (voorgerechtje)
Benodigdheden voor 4 personen:
- 4 – 8 flinke eetlepels Koolraappuree
- 1 Ei (groot)
- snufje Zout en nootmuskaat
- 4 Souffléschaaltjes
- Olijfolie
- Sesamzaad
- Verwarm de oven voor op 175 ̊ C. Breek het ei en scheid de eidooier van het eiwit.
- Klop het eiwit stijf met een mixer.
- Maak de puree op smaak met iets zout en nootmuskaat en roer de eidooier door de koolraappuree.
- Schep het eiwit voorzichtig door de puree.
- Vet de schaaltjes goed in met olijfolie en doe de koolraap hierin.
- Strooi er iets sesamzaad over en zet de schaaltjes 15 – 20 minuten in de oven tot de bovenkant lichtbruin is.
3. Gebakken koolraap
Benodigdheden voor 2 personen:
- ½ Koolraap
- 2 -3 eetlepels Olijfolie
- Snijd de koolraap in dikke schijven en schil de schijven.
- Snijd de schijven in stukken en rasp de groente grof.
- Verwarm wat olijfolie in een koekenpan en voeg de geraspte koolraap toe.
- Schep de groente goed door de olijfolie.
- Dek de pan af met een deksel en laat de koolraap op een laag vuur gaar en lichtbruin worden in ongeveer 15 minuten.
- Schep af en toe de groente om.
- Gebakken koolraap past goed bij een vleesgerecht en een groente zoals broccoli of spruiten.